Μπακαλιάρος με δαμάσκηνα και σταφίδες γιαχνί

  • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου, 2019, 11 ΠΜ

ΩΡΑΓΙΑΦΑΙ!  Μαγειρεύοντας μπακαλιάρο με δαμάσκηνα και σταφίδες γιαχνί στην Χαλκιδική (Πολύγυρος) με τον chef  Αρη Δήμου.

 

ΥΛΙΚΑ:

Μπακαλιάρος  1 κιλό παστός ξαρμυρισμένος και  κομμένος σε μερίδες

Ξηρά δαμάσκηνα (2 ανά μερίδα)

Σταφίδες-μια χούφτα

Κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

Δάφνη

φρέσκια ντομάτα

Ελαιόλαδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα  αχνίζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μελώσουν.

Προσθέτουμε την ντομάτα, τα φύλλα δάφνης, τα δαμάσκηνα και τη σταφίδα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Στη συνέχεια έχουμε δύο εκδοχές.

1η εκδοχή: Προσθέτουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα αφήνουμε να βράσουν με τη σάλτσα χωρίς καθόλου ανακάτεμα.

2η εκδοχή: Ψήσιμο στο φούρνο. Τοποθετούμε  τις μερίδες του μπακαλιάρου στο ταψί , ρίχνουμε την σάλτσα από πάνω,  ψήνουμε σε μέτριο  φούρνο για 40 λεπτά περίπου.

 

Καλή σας όρεξη! Από την ομάδα του  ωραγιαφαι.com

Εφημερίδες

Slider

Δημοφιλή

Βρείτε μας

Shopping Basket